Haberler Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 15:48

LÖSEV ‘İyilikler Tırı’ Sinop’ta

LÖSEV ‘İyilikler Tırı’ Sinop’ta

Ankara’dan yola çıkan LÖSEV ‘İyilikler Tırı’ lösemi ve kanser tedavisi gören ailelere destek olmak için Türkiye’nin 81 ilini dolaşarak yardımda bulunuyor. Etkinlikler kapsamında Sinop’a gelen ’İyilikler Tırı’ Bülent Ecevit Caddesi Atatürk Anıtı önünde kurulan stantta lösemi ve kanser tedavisi gören ailelerle bir araya geldi. Etkinlikte Telvin Sanat Evi’de etkinliğe destek olarak düzenlediği etkinlikle programa katılan çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Eylül Aslan Türkiye genelinde LÖSEV’e kayıtlı 60 bin aile olduğunu belirterek amaçlarının lösemi ve kanser tedavisi gören ailelere hem destek olmak hem de moral vermek olduğunu söyledi.
LÖSEV’in ‘İyilikler Tırı’ projesi kapsamında Sinop’ta yardımlarını elden ulaştırdığını belirten Eylül Aslan, bu kapsamda Sinop’ta 34 aileye yardım ulaştırıldığını söyledi. Aslan; “LÖSEV, lösemi ve kanser tedavisinde ilaçlar kadar iyi ve doğal beslenme de değerli. Ailelerinin yüzde 82’sinin asgari ücret ve altında gelire sahip. Bu nedenle dar gelirli ailelerin iyi beslenmek ve sağlıklı koşulları sağlamak için desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Hastaların ve ailelerinin tüm temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülkemizin pek çok şehrini dolaşan LÖSEV’in İyilikler Tırı bugün Sinop’ta. Türkiye’nin tüm bölgelerine giyim, tekstil, gıda, et, kırtasiye, oyuncak, kuru gıda, temizlik malzemeleri gibi, bir lösemi ve kanser hastasının iyileşmesi için gerekli olan temel ihtiyaçları içeren yardımları götüren LÖSEV İyilikler Tırı koli koli mutluluk dağıtacak. Lösemili ve kanserli çocuklar aileleriyle birlikte organizasyona katılacak.

Ankara’dan yola çıkan LÖSEV İyilikler Tırı, Anadolu’nun en uzak şehirlerinden en ücra köylerine ulaşmanın, buradaki lösemili ve kanserli çocukları güldürmenin mutluluğunu yaşatmaya devam edecek. LÖSEV İyilikler Tırının bundan sonraki duraklarında da hazır bulunacak; gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, bilgisayar, mobilya, temizlik malzemesi ve bunun gibi yüzlerce yardımı LÖSEV’e kayıtlı aileler ihtiyaçlarına göre, gönüllerince seçebilecek. Özellikle LÖSEV’e kayıtlı çocuklar oyuncaktan bisiklete, kırtasiyeden çalışma masasına istedikleri şeyleri seçme fırsatını yakalayacaklar” dedi.

KANSER KADERİMİZ DEĞİL!


LÖSEV kurulduğu günden bu yana lösemi ve kanserle savaşan ailelere hem maddi hem de manevi destekleri iletmeye devam ediyor. 66 binden fazla kayıtlı ailesi bulunan LÖSEV Türkiye’nin dört bir yanındaki kanser hastalarının daima yanında. Hem gönüllü olmak hem de bağış yapmak isteyenler www.losev.org.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilir.