YEREL Haber Girişi : 08 Eylül 2015 00:00

MANDALARA NE OLDU? 1AYDIR ARANIYOR!

MANDALARA NE OLDU? 1AYDIR ARANIYOR!
      İlçemizde nesli tükenmek üzere olan mandalar şimdi de hırsızların hedefi mi oldu. Dereli köyü Sakızcık mahallesinde   zor arazi şartlarında tarla ekiminde  çifte koştukları son 5 çift mandanın  4 çiftinden yaklaşık 1 aydır haber alınamıyor.  Yaz aylarında meraya bırakılan ve sürekli kontrol edilen mandaları yaklaşık  25 gündür aramalarına rağmen bir sonuç elde edemeyen manda sahipleri savcılığa başvurdu.  
     Mandalarının çalındığını düşünen manda sahiplerinden  Yaşar baş(49), Mehmet Çelmeoğlu(62), Hasan Kara(43) ve Mehmet Civirci gazetemize gelerek  mandaları doğadaki vahşi hayvanlardan kurt ve ayının yemesinin ya da saldırmasının mümkün olmadığını belirterek; “Hayvanlarımızın çalındığını düşünüyoruz. Yaptığımız tüm aramalarda yaklaşık 25 gündür ne ölüsüne ne de dirisini bulabildik. Yaz aylarında meraya bıraktığımız ve sürekli kontrol altında tuttuğumuz geçim kaynağımız olan zor arazi şartlarında ekin ekmek için çifte koştuğumuz mandalarımız kayboldu. Yetkililerden hayvanlarımızın bulunması için yardımcı olmalarını bekliyoruz” dediler. 
     Gazetemizin araştırmalarında ilçemizde nesli tükenmek üzere olan son 5 çift mandadan 4 çiftinin kaybolması ile birlikte son bir çift manda kaldığı ifade edildi.
     Şimdi mandaların akibeti merak konusu oldu. Mandalar kayboldu mu yoksa yine hayvan hırsızlarının hedefi mi oldu.