MAPUS DAM!

EKMEĞE ZAM, ÇAYA ZAM, ŞEKERE ZAM, DOĞRUYU SÖYLEYENE MAPUS DAM!

Doğruyu söyleyenin hapis yattığı bu ülkede türk milleti olarak yabancılaşmanın verdiği bu aşağalık duygu ile tekrar büyük düşünceler beni sardı.  Büyük düşünceler diyorum çünkü yaşıma göre baya büyük olan bu düşünceler beni tedirgin etmeye başlaması artık bana normal gelmesinin üstünden baya bir zaman geçti.

Halk olarak bizi evcilleştirilmiş hayvana benzetiyorum. İktidar bizim sahibimizmiş gibi davranıyoruz. Eğitilmemiş hayvanları da barınağa kapatıyoruz. İktidar dediğine karşı çıkanlar bugüne kadar çoğunlukla ya para cezası veya hapis cezası alarak cezalandırıldı. Eğitilmiş hayvanlar yani sokakta olan halk kısaca biz dediklerini yaptığımız için çoğunlukla para konusunda sıkıntı çekmeye başladık.

En zoruma gidende kendi ülkemde benim Türk vatandaşının yabancı olma durumu.

Bizden çok Suriyelisine Iraklısına sahip çıkan bu iktidarı unutturacak mıyız yoksa Biz Türk milleti olarak kendi ülkemizde yabancılaşıp kendimizi unutmalarına izin mi vereceğiz?

2000 li yılların başında sahip olduğumuz 240 kurumdan şimdi sadece 71  tanesine sahibiz

Zaman bizi cahilleştiriyor, fakirleştiriyor, köreltiyor. İktidar ise bizi direk cahil yerine koyuyor ve her hafta aynı şeyleri farklı kelimelerle anlattığım halde siz bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Biz iktidarı yönetmenimiz yerde iktidarın bizi yönetmesine izin veriyoruz. İktidar bizi görmezden geliyor. Küçük yaşlardaki çocuklar bile anladı bir işe yaramadıklarını siz anlamadınız. Biz neden geçmediğimiz yolun parasını ödüyoruz. Ülkemizde bu İktidar başta olduğu sürece ne huzur ne zenginlik ne de adalet yakınımızda bile geçmeyecek. Iktidara göre Her şeyin bir suçlusu var ama iktidarın hiç birşey de suçu yok. Türk parası değersiz kılındı ama hala ekonomiye iyi dediniz, ülkenin ciğerleri cayır cayır yandı çay dağıttınız, içiniz ısınsın dediniz ama geliyor gelmekte olan diyorlar ya gelmekte olan geldi ama siz kabullenmiyorsunuz. Korkuyorsunuz sizde biliyorsunuz çünkü İlk seçimde gideceğinizi. Artık gerçek yüzünüzü millet gördü.

Hayallerimiz vardı bizim bu iktidarı tanımadan önce.  Hayallerimiz artık yok. Çünkü hayallerimizi gerçekleştirebilecek bir iktidarımız yok.

Geçen izlediğim bi videoya göre Amerika da taksitlendirince 62 dolar vererek bir Iphone alabiliyormuşuz. Biz Türkiyede 62 TL ye tuşlu telefon alamazken senin elin gavuru dediğin eve atıştırmalık alırmış gibi telefon alıyor.

Ama şimdi iktidara haksızlık etmeyelim ne de olsa diyanet işleri bakanlığımıza göre zamlar allah tarafından yapılıyor. He birde iç işleri bakanımıza göre de bir şeyleri Allah yaptırıyordu değil mi?

Laiklik biten bir ülkede diyanet işlerinde siyasetin konuşulması çok normal gerçe neye şaşırıyorsam.

Ülke elden gidiyor iktidar! Siz çay dağıtmaya devam edin. Yağ benzin vb. fiyatları aldı başını gidiyor. siz Allah dan geliyor demeye devam edin.

Artık Allah çarpar yerine Allah bir zam yapar görürsünüz mü desek?

Geçen hafta sitede paylaşılan yazımda ki iyi dönüşler için teşekkür ediyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.