Haberler Haber Girişi : 26 Eylül 2022 16:49

MİLLET HESAP SORMAYA GELİYOR

MİLLET HESAP SORMAYA GELİYOR

Seçim yaklaşıyor!...
Herkes erken seçim bekliyor ama bana kalırsa baskın bir seçim kapıda!
Ve hala Kasım ayı sonları ya da Aralık ayı başlangıcında iktidar muhalefeti hazırlıksız yakalamak adına baskın bir seçim kararı alacakmış gibi duruyor...
AKP kurmaylarının saha çalışmaları, MHP meydan mitingleri ve hepsinden önemlisi de kesenin ağzının açılması, her ilçeye gerçekleştirilen AKP’de üst düzey ziyaretlerin artması, vaatlerin peşpeşe sıralanması da cabası...
Muhalefet zaten doğası gereği yıllardır meydanlarda ama iktidar son dönemlerde meydanlara inmesi hem de muhalefetin tüm söylemlerini gündemine almış hatta uygulamaya sokmuş olması dikkat çekicidir.
Halkın tek derdi ise yaşanılan ekonomik zorluklar...
Okulların açılması ile kırtasiye, giyecek en önemlisi de barınma sorunu, ısınma ve sağlıklı beslenme vatandaşın temel konuları arasında yer alıyor...
Ama sadece sorunlar bunla da bitmiyor..
Doğalgaza yapılan zamlar, artan kira fiyatları, esnafta artan giderler doğalgazı olmayan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kömür fiyatlarındaki inanılmaz artışlar karşısında yaşadıkları çaresizlik, kömürden kaçarak pelet yakmak için dönüşümün kar etmediği, odunun sterinin kömürle yarışa kalkıştığı bir süreci hep birlikte izliyoruz..
Özellikle Rusya - Ukrayna arasında yaşananan savaş ve karşılıklı çekilen restleşmeler sonrası Avrupa’nın doğalgazının Rusya tarafından kesilmesi ile Türkiye de ucuzlaması beklenen fiyatlar yine tırmanışta... Avrupa alternatif yakıtlara yönelirken Türkiye’den çok ciddi biçimde pelet talebinde bulunurken iç pazar da vatandaşlara artık pelete de erişlemez duruma gelmiştir. Peletin tonunun da 6 bin TL. lere dayandığı şu günlerde kış ayında bir çok vatandaşı zor bir süreç bekleidi aşikardır. Türkiye de Avrupa ya uzanan pelet satışları iç pazarda da sıkıntıları tetiklemeye, Euro ve Dolar la satılan pelete TL bazında almak isteyen Türk vatandaşlarının ulaşması da artık mümkün olmayacaktır.. Alım gücü gittikçe artan Dolar ve Euronun Trakya bölgesinde esnafa kazanç olurken bölgede emekli, işçi çiftçi olarak yaşamını sürdüren Türk halkına eziyet olarak yansıdığı gerçeği karşısında devletin yurtdışı satışlarda TL’nin uğradığı kaybı da tolere edecek önlemler alması artık kaçınılmazıdır.
Vatandaşın cebindeki para erirken cebinde Euro, Dolar bulunduran, Euro ve Dolar bazında satış yapan firmalarda Türk vatandaşlarına ‘paran kadar konuş’ muamalesi çekmeye başlarsa Türk halkı kendi ülkesinde Suriyeli, Afganlı gçöçmenlerden sonra parasının değersizleşmesi, enflasyona yenik düşmesi ile ekonomik olarak 3. Sınıf vatandaş muamelesi gören öz vatanında ezilen bir halka dönüşecektir.
Ülke de tüm dengeler değişiyor.. ezilen halk, sömürülen halk bir savaşta bile artmayan enflasyonla boğuşan bir halk kitlesi aylar sonrasına verilen randevuarla sağlığını korumaya çalışan vatandaş ekonomik gerçekleri ve bozulan devlet düzeni ile her geçen gün biraz daha fazla tanışıyor..
İşte iktidar bu nedenle gidicidir!
Tüm ankletler göstermektedir ki,; ne yaparlarsa yapsınlar hangi önlemi alırlarsa alsınlar, hangi propagandayı yaparlarsa yapsınlar halkın ekonomisi bu iktidarı yerle bir edecektir.
Eski Cumhurbaşkanımız ve Türkiye’nin en zor dönemlerinde Başbakanlık muhalefet ve nice hükümetler görmüş merhum Süleyman DEMİREL’in dediği gibi “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur”....
Tencereler boş...
Mideler boş...
Sokaklar boş...
Esnaf boş...
Çiftçi boş..
Genç boşta...
Emekli şok’ta
Memur İşçi batakta...
Sağlık komada....
TL. Yoğun bakımda...
İktidar hamaset nutkunda..
Muhalefet sokakta...
İktidar temsilcileri yerelde genelde keseyi doldurmanın derdinde...
FETÖ bahane; ihbarcısı destekçisi AKP’de işbaşında...
Dururken vatandaş soruyor; sizin derdiniz vatandaş mı? Yoksa milleti kutuplara ayırıp bölerek yönetmek mi?
Seçim geliyor süreç başladı... Adaylar, çalışmalar derken şurada en geç 6 ay sonra millet son kararını vermek üzere sandığa geliyor.. Bu gün yaptıklarından hesap sorulmayacağını düşünenler, ben yaptım oldu diyenler demokrasi seçtiklerinden hesap sorabilmek millete verilen yetkidir. Millet yapılanların hesabını sandıkta, seçilenlerde hukukla sorar.
Haberiniz olsun Millet hesap sormaya geliyor...

MUSTAFA EKER