Haberler Haber Girişi : 20 Eylül 2022 10:51

OKUMAYAN BİR MİLLET

OKUMAYAN BİR MİLLET

Bu zamana kadar hep ülkenin halinden, durumumuzdan, iktidardan bahsettim. Bu zamana kadar z kuşağının sesini duyurmaya çalışan bir birey olarak yazımı yazdım. Bu yazımda ise okumayan, araştırmayan, gelişemeyen bir ülkenin içinde gelişmek için çırpınan bir öğrenci olarak yazımı yazıyorum.
Biz Türkiye olarak okuma sırasında 86. Sıradayız. Biz bu sıralamada Afrika ülkeleri ile aynı kategoride bulunuyoruz. Ve bu durumda Avrupa bizi kıskanıyor. Kitap okumaya en fazla vakit ayıran ilk on ülkeden 6sı Asya’dan 4’ü Avrupa’dan. “medeni olmayan insanlar medeni olanların ayakları altında olamaya mahkümlardır.” (Mustafa Kemal ATATÜRK)
Medeni olmak için okumak, araştırmak bilgi sahibi olmak gerekir.

Bizim medeni olmamız için ise ilk önce okumamız, araştırmamız sonra bu iktidarı baştan almamız gerekiyor. MEDENİ olmak için, GELİŞMİŞ bir ülke olmak için, AVRUPA’NIN BİZİ KISKANABİLMESİ için.

Mesela gazeteci köşe yazarlarından biri olan sayın Uğur Dündar’ın “VAH ÜLKEM VAH!” kitabını okusaydınız ülkenin o zaman ki durumunu anlar ve bir daha bizi geliştirmeyen bir lider seçmezdiniz.

Mesela Yılmaz ÖZDİL in “MUSTAFA KEMAL” kitabını okusaydınız Atamızın bizim için yaptıklarını anlar ve onun meclisinde Türklerin atasına laf eden bir partinin peşinden gitmezdiniz.
Bizim diğer ülkelerle farkımız ne biliyor musunuz? Diğer ülkelerin bilgiye gözleri doymamış bizim daha beynimiz ilk önce beynimizi sonra gözümüzü bilgiye doyuralım zaten eğer biz bunları yapsaydık, iktidarda olanlar şu an bulundukları mevkide olmayacaktı.
“gençlerini kitapla beslemeyen bir milletin sonu acıdır” bizim milletimiz bunu yapmıyor ama işine gelince komşunun çocuğu şu dersten şu puanı almış demeyi biliyor. İşte o aile var ya o aile cahil, okumamış bilmeyen okul görmemiş herkesin okumasını sanan gelişmemiş bireylerden oluşan bir aile. Bir sosyal bilgiler dersime giren bir hocam vardı. Bana herkesin okuması gerekmediğini öğreten ilk ve tek hocam. Bu fikrine sonuna kadar katılıyorum. Diğer tüm hocalarım çalışın çalışın demekle geçirdi o ise siz olmasanız bu şehirde berber tamirci kim olacak diye geçirdi.

Biz bu ülkenin geleceğiz ya o zaman siz bizden ödünç aldığınız bu ülkeyi ona göre kullanın bizi ilerde saati sormak için bile Arapça bilmek zorunda bırakmayın.

Yolda gördüğümüz insana aa sende türk müsün demek zorunda bırakmayın.
Bizim ülkemizde hala çocuk gelin kavramı varsa bu okumamaktan, iktidardan. Bizim ülkemizde hala iyi hal indirimi yapılan bir mahkum varsa bu araştırmamaktan, bilmemekten.

Biz okumayan, araştırmayan, bilmeyen milletin çağa ayak uydurmaya çalışan bir kuşak olarak yetişeceğiz.