POLİS...

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 177. Yılındayız.
1845 yılında kurulan ve o gün bu gündür yurt içinde vatandaşımızın can, mal güvenliği ve huzurun tescilinde adaletin topluma açılan kapısı olmaya devam ediyor…
Gün geliyor siyasilerin hedefinde..
Gün geliyor terörizmle mücadele de hedef tahtasında..
Gün geliyor bir hapçının peşinde hayatı zehir olmuş ..
Gün geliyor, trafik magandası hayattan koparmış
Gün geliyor, bir televizyon haberinde insanları korumak için kendini kurşunların bombaların önüne atmış..
Gün geliyor, yaşlı bir çiftin elinden tutmuş ekmeğini bölüşüyor..
Gün geliyor bir trafik kazasında en acılı haberi vermemek için yutkunuyor..
Gün geliyor küçük bir çocuğun gözlerine bakarken ağlıyor
Gün geliyor, kendi ailesini çocuğunu görmeden yaşamdan kopup gidiyor..
Gün geliyor; en yakın arkadaşının kapısını çalıp ‘ seni almaya geldim’ derken aynı sofraya oturduğu ekmeğini bölüştüğü can ciğer oldukları, mesai arkadaşının ailesine ne diyeceğini şaşırıyor..
O hepsini biliyor hepsini görüyor..
Acıları da yaşıyor, yaşatanları da ..
Ama bir tek kendini anlatamıyor..
Adı polis..Görevi insanlık, vicdanı adaleti
Toplumsal eylemlerde bazen kendi öğretmeninin, bazen çok sevdiği insanların önünde durup kendisine verilen görevi yaparken eleştirilerin odağına oturan meslek Polis..
Toplumun maaşı ile yapıyorlar diyerek mesleğe dönüştürdüğü ölümü göze alanların hayata tutunduğu meslek Polis…
Emir verenlerin sadece üst amirleri değil! Toplumun her kesiminden gelen tepkilere vicdanı ile mesleği arasında sıkışıp kalan meslek polis..
Çocuğuna sarılırken gün içinde yaşadıklarının hesabını veren meslek polis
Dünü anlatan bu günü yaşayan ama sesini çıkartamayan meslek polis
Hak aramada sessizliği kendine kalkan eden 24 saat görev başında olup izni bile telefonla geçiren meslek polis…
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” sözünü uygulamaya geçirmek için görev başında olan polis
Velakin herkesin övgü ile söz ettiği yılın bir haftasını armağan ettiği sorunları ile boğuşan verilen sözlerin takipçisi olmayan bu meslek grubunda onlar hala 3600 ek gösterge bekliyor, mesai de düzenleme bekliyor, telefonun ucunda ne zaman çağıracakları diyerek tatilin zehir olmasını istemiyor..
Onlar da masa başı memuru kadar eylemsel hak, ailesine çocuğuna zaman ayıracak kadar vakit ve herkesin eleştirileri karşısında kısacası insan ve memur olduklarını toplumun anlamasını istiyor….
Onlar büyük önder Atatürk’ün dediği gibi “Polise karışılmaz, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır” düsturu doğrultusunda yeterli personel, doğru eğitim ile topluma yön vermede baskıların hedefinde değil vicdanında yer almak sitiyor..
Ölümü meslek edinenlerin toplumun huzur ve güvenliği için gecesini gündüzüne katan Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümünde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize uzun ömür sağlık sıhhat diliyor, görev başında olan tüm polislerimize huzur içinde geçiridiklri maddi zorlukları aştıkları sevdikleri ile kucaklaştığı dilek ve arzularının gerçekleştiği 3600 ek göstergeyi kavuştuklara bir dönem diliyorum…
İyi ki varsınız…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı mustafa-eker-köşe-yazısı.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.