Haberler Haber Girişi : 28 Şubat 2023 20:24

POLiSiN SAHiBi KiM?

POLiSiN SAHiBi KiM?

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası tüm yurt deprem konusunda dikkat kesilmeye başladı. Uzun süredir devlet kurumları ve okullarda gerçekleştirilen deprem güçlendirmeleri ile depreme hazırlık yapılırken Durağan ilçesinde 2021 yılında yıkılmasına karar verilen fakat aradan geçen bunca zaman diliminde yıkılmayan ve tahliye dilmeyen Durağan İlçe emniyet müdürlüğü korkutmaya devam ediyor. Görev yapan polislerin ailelerinin korktuğu lojmanların boşaltıldığı binada polis memurları her gün yoldan geçen güçlü arabaların gücü ile sallanan binada görev yapmaya devam ediyor. Uzun süredir taşınması gündemde olan ama bir türlü yer bulunamayan İlçe emniyet müdürlüğü siyasilerin görmezden geldiği, gözden çıkardığı bir kuruma dönüştü. Kimsenin 2 yıldır sahiplenip çözüm bulamadığı sorunla ilgili olarak yazışmalar yapılıyor, yer gösteriliyor son dakika gelişmesi ile polisle yine depreme dayanıksız binada Durağan halkına hizmet vermeye çalışıyor. Polislerin aileleri ise son yaşanan deprem sonrası 1. Derece deprem kuşağında yer alan Durağan’da fay hatlarının tetikleneceği ve deprem yaşanacağı korkusu yaşıyor. Yetkililer 2 yıl önce raporu yazılan ve riskli olduğu değerlendirilen ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün boşaltılması için deprem mi bekliyor?

Emniyet Hizmet Binaları ve lojman binalarına ait risk planlaması kapsamına düzenlenen raporda Durağan İlçe Emniyet Müdürlüğünün deprem performansı -25 olarak değerlendirilmiş “Binanın riskli olduğu ve Deprem Güvenliği Ön inceleme Çalışmalarından bağımsız olarak yıkımın avantajlı değerlendirileceğini göstermektedir. Binanın detaylı deprem güvenliği ön inceleme çalışmaları gerekmeksizin yıkımlarının gündeme alınabileceği, bu amaçla Kurumumuz faydası gözetilerek binaların başka kurum ve kuruluşlara devri veya kurumunuzca yıkımlarının gündeme alınabileceği tarafımızca değerlendirilmektedir. İlçe koşullarında hizmet binasına alternatif yeni bir bina tahsisinin araştırılmasına ve yeni hizmet binası yatırımı için gerekli çalışmaların ivedilikle başlatılması” istenmiş.
Hizmet binasının boşaltılarak yıkımına karar verilmesinin ardından 2 yıl geçti. Raporda ivedilikle çalışmaların başlatılması istenirken deprem raporundan haberi olan çalışan polislerde lojmanları boşalttı. İlçede 2 yıldır kendilerine yer bulamayan emniyet personeli kaderine terk edilirken gelen vatandaşlara deprem korkusu içerisinde hizmet vermeye devam ediyor.