SEBEP NE?

Ben bir sınav öğrencisiyim. Sınava yazdan hazırlanmak istiyorum. Çünkü pek çok insan diğerlerinin boşa harcadığı zamanı kullanarak öne geçer. Peki ben neden bu sınava çalışırlen en ucuz kaynak kitabı bulmak için zamanımı harcıyorum. İktidara soruyorum neden bir üniversite öğrencisi üniversite bitimi ödeyeceği KYK borcunu düşünüyor? Neden 12. Sınıf öğrencisi kaynak kitap yerine PDF kullanıyor? En ucuzunu arıyor? Fiyatını düşünüyor? Bir üniversite öğrencisi veya herhangi bir öğrenci part time çalışıp harçlığını çıkarıyor. Milletin gözüne bilmem kaç zamandır biriktirdiği para ile aldığı telefon batıyor. Bilmiyor ki; diğer ülkelerde bu öğrencinin bir yılda aldığını 1 ayda, 1 ayda aldığını 1 haftada, 1 haftada aldığını 1 günde bile alan var. Geçen gün yolda giderken iki ilkokul öğrencisi ekonomi ile ilgili konuşuyor bu ilkokul öğrencileri bakın ilkokul öğrencisi diyorum ekonomiyi ezbere bilirken başka ülkelerde ki öğrencilerin neden ekonomiden haberi yok? Biz neden ekonomiyi düşünüyoruz? . İyi ki Avrupa bizi kıskanıyormuş! Bugün sıcakta bir külah dondurma yemek için yaklaşık 8, bazı yerlerde 9 lira ödüyorum. Biz sıcakta cebimizdeki 1 lira ile bir dondurma yiyemiyeceksek bu ülkede çocukların ne işi var? Ben eskiden ailemden 1 veya 2 lira alırdım o bana yeterdi. Şimdi on lira alıyorum 2 poğaça 1 su 1 meyve suyu alamıyorum. Bugün ekmek 3 lira iken evine ekmek getirmekte bile zorlananlar varken Avrupa bizi kıskanıyor(!) demek biraz cesaret ister. O da bir gerçekse o zaman iktidara bir soru daha Edirne’ nin esnafının çoğu neden Yunanlardan ve Bulgarlardan para kazanıyordu? Kıskanmasaydı ki; halimizi düşünemiyorum bile. Ben geleceğimi düşünecek yaştayım. Ama benim artık bir kariyer planı olan geleceğim olduğunu düşünmüyorum. Sebebi şu; birçok üniveresite mezunu atanamıyor. Bunun için farklı mesleklerde çalışıyor. Kasiyerlik yapan bir sürü üniversite varken ben neden bir gelecek düşüneyim ki. Ben ilkokul öğretmeni olmak istiyorum. Bunu söylediğim her kişi atanamasın olma boşuna okuma diyor. İktidara bir soru daha bu kadar insan neden bana bunu diyor? Peki bu kadar insanın kastetiği öğretmenler ne halde nasıl geçiniyor? Peki bu kadar şey olurken neden hala iktidar ekonomi iyi diyor? Bizim milletimiz bilmiyor, sormuyor, soruşturmuyor. Sanıyorlar ki; Avrupanın diğer ülkeleri sürünüyor. Hayır sürünen biziz, gözümüzü açmazsak fakirleşmeye, kabaca söylemek gerekirsede sürünmeye devam edeceğiz. Benim babam Almanya ya gidip gelen biriydi. Bu aralar pandemi sürecinden beri yani geliş gidiş yapmıyor. Babam gitiği zaman küçük de olsa üçümüzede bir hediye alırdı. Şimdi gitsede; ben hediye istemem, isteyemem. Sebep ne biliyor musunuz? Çünkü bu bize pahalıya patlar babam gittiği zaman Euro 1 TL ise bize bir şey alırken onunda cebinden bir lira gidiyordu şimdi öyle değil ama orda bir Euro 15 lira şimdi babamın cebinden 15 TL çıkıyor. Bunun sebebi ne?
Benim bu yazdıklarımı tüm Türk gençleri yazar. Ama diğer ülkelerdeki genç yazamaz. Çünkü bilmez. Ama Türk genci bilir. Diğer ülkelerdeki gençler paranın nasıl mutlu ettiğini yazar ama Türk genci yazamaz! Çünkü bilmez. Aradaki fark bu kadar büyükken Avrupa bizi kıskanamaz!
Uzun lafın kısası şu; Türkiye Z kuşağı için bir enkaz. Bizde bu enkazın altında yaşamaya çalışan bir kuşağız. Ama korktuğumuz da şu ki; bu enkazı kaldırmaya Z kuşağınında gücü yeteceğini zannetmiyorum. Eğer gençlerden bir şey bekliyorsanız zemini kurun onu yükseltmek bizde Atatürk’ün dediği gibi. O zemini kurdu siz bozdunuz eğer bozduğunuz şeyleri düzeltirseniz onu yükseltecek olan biziz ve mutlaka başaracağız.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.