Haberler Haber Girişi : 11 Şubat 2023 17:20

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI ENGELLENEMEZ!

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI ENGELLENEMEZ!

Samsun 3. İdare Mahkemesi Dikmenli çiftçilere hak verdi ve Durağan Ziraat Odası seçimlerinde seçme seçilme hakkını engelleyen yürütmeyi durdurdu.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI ENGELLENEMEZ!

Geçtiğimiz yıllarda alınan kararla kapanan Dikmen Ziraat Odası Durağan Ziraat Odası’na bağlanmıştı.. İlk kez Durağan da yapılacak ziraat odası seçimlerinde oy kullanacak olan Dikmenli çiftçiler Durağan Ziraat Odası’nın aldığı Dikmen Ziraat Odası’na kayıtlı oda üyelerinin kayıtlarının düzensiz olduğu ulaşım imkanlarının kış şartlarından dolayı olumsuz olduğu ve evrak tesliminin sağlıklı yapılamayacağı” nı gerekçesi delege seçimlerini yaptırmamıştı. Alınan bu karar sonrası Dikmen’de ikamet eden Durağan Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçi üyeler 2023 yılı Şubat ayında yapılacak Oda genel kurulunda oy kullanacak delege seçimleri yapılamamıştı.
Dikmen’de oda üyesi muhtarlar ise bu alınan karara Samsun 3. Bölge Bölge İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulmasını isteyerek itiraz etti. Samsun 3. Bölge İdare Mahkemesi itiraz sonrası “dava konusu işlem nedeniyle davalı oda üyesi çiftçi açısından seçme ve seçilme hakkını kullanamayacak olması nedeniyle ortaya telafisi güç ve imkansız zararların çıkabileceği”ni değerlendirerek hukuka aykırı olarak değerlendirdi ve yürütmenin durdurulmasına oy birliği ile karar verdi.
Durağan Ziraat Odası’na bağlı Dikmenli çiftçilerde delege seçimlerini gerçekleştirdikten sonra Durağan Ziraat Odası başkanlık seçimleri için seçilen delegeler sandık başına gidecek.