Haberler Haber Girişi : 27 Aralık 2022 09:36

Sinop açıklarında kuru yük gemisinde yangın

Sinop açıklarında kuru yük gemisinde yangın

Sinop Bozburun mevkisinin 3 mil açığında 20:30 sıralarında 17 mürettebatlı 130 metre boyunda Malta bayraklı BATA isimli yük gemisinde yangın çıktı.

Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına bağlı helikopter, Sinop 72’nci Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Sinop Liman Başkanlığı koordinesinde balıkçı gemileri ile birlikte yangına müdahale etti.

Yaralı haldeki gemi mürettebatı balıkçı teknelerinin de yardımıyla Sinop Limanı’na getirildi. Yaralanan ve dumandan etkilenen 3’ü ağır 16 kişi Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılirken, 16 yaralıdan, 4’ü yoğun bakım ünitesinde, 6’sı serviste tedavi altına alındı. Burada yapılan ilk müdehale ardından 3 yaralı Samsun, diğer 3 yaralı ise Ankara’daki hastanelere sevk edildi.
Yangın sırasında denize atladığı belirtilen gemi kaptanının ise kayıp olduğu öğrenildi.

VALİ KARAÖMEROĞLU LİMANA GELDİ


Mürettebatın Sinop’a getirilişi sırasında limana gelen Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop’un 7 mil açıklarında “Meta” isimli Malta bandıralı gemide büyük bir yangın çıktığını söyledi.
Gemide 17 personel olduğunu kaydeden Vali Karaömeroğlu, “16’sını kurtardık. Gemiden en son kurtardığımız 3 kişi de bir balıkçı teknesi ile iskelemize varmak üzere. Sağlık tedbirlerimizi aldık. Gemide kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor” diye konuştu.