Haberler Haber Girişi : 29 Ekim 2022 16:48

Sinop Cam Fabrikası için önerge verildi...

Sinop Cam Fabrikası için önerge verildi...

Bir zamanlar Sinop ve bölge ekonomisine yön veren Sinop Cam Sanayi’nin tekrar ayağa kaldırılmasına yönelik İYİ Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verildi.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, çürümeye terk edilen Sinop Cam Fabrikası ile ilgili İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine araştırma önergesi verdiklerini söyledi.

SİNOP EKOMONİMİSİNE YILLIK 200 MİLYON SICAK PARA

Yılmaz Şanlan açıklamasında, “1200 kişi istihdam kapasiteli Şişe Cam fabrikası ne yazık ki çürümeye terkedilmiş durumdadır. Uzun yıllar ülke ekonomisine ve Sinop ekonomisine hizmet veren Şişe Cam fabrikası tekrar KİT bünyesinde yada özel teşebbüs girişimleri ile faaliyete geçtiği takdirde yıllık tahmini 200 milyon TL sıcak para Sinop piyasasında dolaşacaktır. 1200 kişi istihdam edilecek, İşsizliğin önü kesilecek ve ilimizden göç azalacaktır. Daha önce çalışmış bir fabrikanın faaliyete geçirilmesi asla imkansız değildir. Sadece durumdan vazife çıkartıp vaziyet alacak, kararlı idarecilere ve siyasilere ihtiyaç vardır. İYİ Parti iktidarında hiç bir milli servet ve üretim yapan fabrika çürümeye terk edilmeyecektir. Biz kararlıyız çözeriz.
Genel Başkan yardımcımız Sn. Ümit Dikbayır Beyin aracılığı ile Şişe Cam fabrikası hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına araştırma önergesi verildi” dedi.

1980’li yıllarda kendi sektöründe dünyanın en önemli 10 fabrikası arasına girmeyi başaran Sinop Cam Sanayi, binlerce Sinoplu’nun ekmek kapısı olmuştu.