Haberler Haber Girişi : 11 Şubat 2023 17:54

SİNOP CHP'DEN YARDIM TIRI

SİNOP CHP'DEN YARDIM TIRI

Sinop CHP’den deprem bölgesine yardım TIR’ı

CHP Sinop İl Başkanlığı koordinesinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Sinop merkez ve Gerze’den toplanan 1 TIR dolusu malzeme, deprem bölgesinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.
CHP Sinop İl Başkanlığının, Parti Genel Merkezi koordinesinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası kapsamında Sinop merkez ve Gerze’den toplanan 1 TIR dolusu malzeme Adıyaman’ın Tut ilçesinde bulunan deprem mağduru vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Gerze’den yüklenen yardım malzemeleri ile CHP Sinop İl Başkanlığı önüne gelen yardım TIR’ı Sinop merkezden toplanan malzemelerin yüklenmesi ardından partililer ve vatandaş tarafından Adıyaman’a uğurlandı. Düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, kampanyaya destek olan tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Yüksel; “Genel Merkezimizin tüm il başkanlıklarımızla yaptığı koordinasyon sonucu ilk TIR’ımızı Adıyaman’ın Tut ilçesine yolluyoruz. İnşallah yarın sabah oradaki ihtiyaç sahiplerine malzemelerimiz ulaşacak. İlk TIR’ımız Gerze örgütümüzün ve il merkezimizde Sinop Belediyemizin de desteği ile topladığımız yardımlarla yükledik. Tabi bu yardımların tek seferle bitmeyeceğini söylemek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda tüm hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu yardımların toplanmasında ve nakliyesinde de belediyemizin büyük destekleri oldu. Bu anlamda belediye başkanımız nezdinde tüm belediyemiz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hep birlikte bir dayanışma içerisindeyiz. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatarak yeniden güzel günlere kavuşacağız. Tüm Türkiye’ye vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu kampanyaya katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BÖLGEYE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Gönderilen malzemelerin öncelikli olarak kıyafet ve ısıtıcı gibi acil ihtiyaçlardan oluştuğunu belirten Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk de ilerleyen günlerde bölgeye yardımların devam edeceğini söyledi. Öztürk; “Öncelikle tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diyorum. Yardımlarımız Adıyaman Tut ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere birazdan yola çıkacak. Gün birlik olma günüdür sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm halkımızın destekleri ile toplanan malzemelerimizi deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza göndereceğiz. Malzemelerimiz arasında kışlık kıyafetler, ısıtıcılar, bere, eldiven gibi acil ihtiyaçlar bulunmakta. Bundan sonra gönderilecek malzemeler arasında da gıda ağırlıklı ürünler olacak. Tabi yine gelen talepler doğrultusunda malzeme desteğine devam edeceğiz. Bu anlamda kampanyamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini beklediğimizi söylemek istiyorum” diye konuştu.
CHP yardım TIR’ı, il binasında toplanan malzemelerin yüklenmesi ardından Adıyaman Mut ilçesine gitmek üzere yola çıktı.