GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2023 12:51

Sinop’lu Ayşe Gül Kara Zorlu Avrupa turnesinde kültür ve iyilik elçisi olacak

Sinop’lu Ayşe Gül Kara Zorlu Avrupa turnesinde kültür ve iyilik elçisi olacak

    Sinoplu Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu, Azerbaycan, Katar programlarından sonra şimdi de; Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa ve Viyana organizasyonlarına hazırlanıyor.

    Sinop Gerze doğumlu ve Sinop Merkezde büyümüş olan yazar, yapımcı Ayşe Gül Kara Zorlu’un annesi Sinop Tekel Tütün işletmesinde işçi, babası Sinop Devlet Hastanesinde memur olarak görev yaptı.

    Sinop’u edebiyat dünyasına tanıtan DUT AĞACI romanının yazarı olan Zorlu’nun 23 çeşit eseri bulunmakta, Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitmenlik yaparak geleceğin öğretmenlerine katkı sundu.

    Kaleme aldığı ve yapımcılığını yaptığı ŞAKRAK kahramanı ile ülkemizi temsilen AVRUPA TURNESİNE çıkıyor.

    Türkiye’nin ilk zeka temalı parkını Miniatürk’e uygulayan, yerel yönetimlerin ilk istihdam ve kariyer merkezi projesini kurarak işsizliğe destek olan, mobil kart sistemli ilk gönül mağazası projesini kurarak ihtiyaç sahiplerine çok yönlü destek sağlayan, kadına şiddette “gezici otobüs” projesiyle dünya basınında yer alan, toplum sağlığı projeleriyle uluslararası başarı kazanan, yerel yönetimlerde hizmet odaklı projeleriyle halkın taleplerini karşılayan Ayşe Gül Kara Zorlu, ülkemizin ilk kitap kahramanı ŞAKRAK’ı üreterek “okuma” kültürüne de büyük katkı sağladı.

    Türkiye coğrafyasını il il, ilçe ilçe macera hikayesine dönüştüren yazar Zorlu, üniversiteler danışmanlığında hazırladığı Şakrak seri kitaplarında insani değerlerden bilim ve teknolojiye, obeziteden işaret diline kadar birçok sosyal konuda farkındalık oluşturmakta.

    İstanbul, Sinop, Alanya, Gebze, Van, Ordu, Tuzla’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlattığı 7 çeşit Şakrak kitaplarına yeni şehirler katarak ilerlemekte.

    Sinoplu yazar, Azerbaycan, Katar programlarından sonra Cumhurbaşkanlığı Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa ve Viyana organizasyonlarını gerçekleştirecek.

    Ayşe Gül Kara Zorlu, depremzede çocuklar için de iyilik mektupları hazırlayarak Avrupa Türkiye arasında iyilik köprüsü kuracak.

    Avrupalı çocukların iyilik mesajlarını deprem bölgelerindeki çocuklara ulştıracak olan yazar Zorlu, KÜLTÜR ve İYİLİK ELÇİSİ olarak ülkemizi temsil edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.