Haberler Haber Girişi : 19 Aralık 2022 18:48

Sinop’ta kadınlara KADES uygulaması anlatıldı

Sinop’ta kadınlara KADES uygulaması anlatıldı

Sinop’ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerinde kadınlara KADES uygulaması hakkında bilgi verildi.

Sinop İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından il genelinde 941 kadına Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Kadınların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek ve kadınların güvenlik güçlerinden en kısa sürede yardım alabilmelerini sağlamak amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının kadınlar arasında yaygınlaştırılması ve cep telefonlarına kurulmasının sağlanması konularında farkındalığının artırılması amacıyla Sinop İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personelince Sinop Merkez ve ilçelerinde 941 kadına yönelik bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında kadın çalışanların olduğu sanayi bölgesindeki çeşitli fabrikalarda ve işyerlerinde sinevizyon ekranlar ve dağıtılan broşürler ile belirli noktalarda ise kurulan stantlarla kadınlar, KADES uygulaması hakkında bilgilendirildi.

KADES UYGULAMASI NASIL ÇALIŞIR

Akıllı telefon uygulama mağazalarından KADES uygulamasının indirilmesinin ardından kimlik numarası ile sisteme kayıt yapılarak Emniyet Genel Müdürlüğü sunucularından gelen aktivasyon koduyla aktif hale gelen uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağdurlarının acil durumlarda cihaz konum bilgisini açmak suretiyle “Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi” ne ulaşarak yardım çağrısının yapılmasından sonra olay yerine en yakın ekibin sevk edilerek olaya müdahalesinin sağlandığı konusunda kadınlara uygulamanın kullanımı ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Kasım ayı boyunca düzenlenen bilgilendirme faaliyetlerinde 941 kadına bilgilendirme gerçekleştirilerek, kadınlara KADES uygulamasının indirilmesi teşvik edildi. KADES uygulaması hakkında gerçekleştirilen bilgilendirmelere il ve ilçe protokolü de katılım sağladı.