Haberler Haber Girişi : 19 Aralık 2022 18:56

Teknolojik Balık Mezatı Gerze’de Hayata Geçti

Teknolojik Balık Mezatı Gerze’de Hayata Geçti

Su Ürünleri Merkez Kooperatifi’nin hazırladığı ‘Ezber Bozan Balıkçılar Projesi’ kapsamında Türkiye’de perakende olarak ikinci, Elektronik Mezat olarak ilk olan proje Gerze’de hayata geçti.
Gerze İlçesi Balıkçı Barınağında gerçekleştirilen törene programa Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Gerze Kaymakamı Tekin Dündar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sür-Koop. Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Zaman, Gerze Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Gültekin Olgunsoy, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Sinop’un 175 km. sahil şeridinin yaklaşık 30 km. sinin Gerze İlçesine ait olduğunu hatırlatan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, bu anlamda Gerze’nin balıkçılık açısından son derece önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Önlem; “Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, Sinop İli ve Ülkemizde Su Ürünleri sektörünün önemine dikkati çekerek, Sinop’un 175 km. sahil şeridinin yaklaşık 30 km. si Gerze İlçesine aittir. İlimiz dolayısıyla Gerze ilçemiz Balıkçılık açısından son derece önemli bir konumdadır. Balıkçılarımızın avlanma sezonuna ilişkin ilk işareti aldıkları bölge olması nedeniyle, su ürünleri üretimi içinde önemli bir ekonomik paya sahiptir”

Su ürünleri varlığımız hepimize aittir. Su Ürünlerimizin sürdürülebilirliği ve değerinin korunması çok önemlidir. Bu konuda su ürünleri kooperatiflerine önemli görevler düşmektedir.

Bu anlamda SÜRKOOP destekli Ezberbozan Balıkçılar Projesi kapsamına Türkiye’de bir ilk olacak olan şeffaf, güvenilir ve kayıtların elektronik ortama tutulacağı Online ve Elektronik mezat projesinin Gerze İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz balıkçılığına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından projenin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrasında ilçede elektronik ortamda ilk balık mezatı gerçekleştirildi.