Haberler Haber Girişi : 11 Şubat 2023 17:41

TÜM ÜLKE TÜM SİNOP YARDIMA KOŞTU...

TÜM ÜLKE TÜM SİNOP YARDIMA KOŞTU...

BÜYÜK FELAKET SONRASI KAMU KURUMLARI, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, SİYASİ PARTİLER, SANATÇILAR VE DUYARLI VATANDAŞLAR BÖLGEYE YARDIM İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI.

Tüm yurttan depremden etkilenen bölgelere yardım akışı sağlanırken ilçemizde de Durağan kaymakamlığı ve Durağan Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına yoğun ilgi oldu. Sinop’un tüm ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar üzere nakdi ve ayni bağışlarla depremzedelere gönderilmek üzere düzenlenen bağış kampanyalarına yoğun ilgi gösterdi,. Sinop’un tüm ilçelerinden deprem haberi sonrası sonrası gerek özel araçları ile gerekse kamu kurumlarının araçları ile bölgeye yardım malzemesi taşınırken arama kurtarma faaliyetinde kullanılmak üzere çok sayıda iş makinesi de bölgeye gönderildi.
Vatandaşlar deprem haberi sonrası depremzedelere yardım etmek için sıraya girdi. Bir an önce ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin bölgeye gönderilmesi için battaniye, giyecek yiyecek ve yakacak yardımının yanı sıra kurtarma ekibinde yer almak, çalışmalara yardımcı olmak için müraccat edenler için araç tahsisi edildi.
Kamu kurumlarının iş makinaları. özel sektöre ait iş makinaları ve operatörleri bölgeye gönderilmek üzere hazır edilirken ilk gün tırlarla yiyecek giyecek ve ısınma sorunun çözmek için Durağan’dan da çok sayıda tır bölgeye hareket etti.