GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2024 13:49

TÜRKELİLİ ÖĞRETMEN YÜREKLERİ ISITTI

TÜRKELİLİ ÖĞRETMEN YÜREKLERİ ISITTI

   Malatya’nın Kale ilçesinde dün saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi ve büyük paniğe neden oldu. Ancak bu sarsıntı sırasında, herkesin yüreğini ısıtan bir olay yaşandı. Türkelili öğretmen Şura Özçelik, deprem anında özel gereksinimli öğrencisi Ahmet Koç’u kucaklayarak okuldan güvenli bir alana çıkardı.

Olayın ardından konuşan Şura Özçelik, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Çok teşekkür ediyorum ödüle layık gören sayın valimize bizzat konuyla ilgilenip benimle iletişim halinde olan bakanımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize aynı zamanda okul idaremize teşekkür ediyorum. Korktuğumuz bir süreçte ilk defa başıma geldi. Kendim deprem bölgesinde yaşamıyorum ama il, ilçe bazında ve okul idaresi tarafından sürekli yapılan tatbikatlar ve eğitimler sayesinde o kriz anını çok daha güzel yönetebildik. O an kendisi çok fazla korktu, bağırdı. Ne olduğunu anlamakta zorlandı. Onu sakinleştirmeye çalıştım bir yandan. Bir yandan da nasıl güvenli bir şekilde çıkarabileceğimi düşündüm. Deprem bitiminde sallantı bittiği anda okulumuzun tahliye uyarılarıyla birlikte kucağına alıp dışarıya güvenli alana çıkardım. Orada da yine tüm öğretmenlerimiz kendi öğrencileriyle halkalarını oluşturdular. Kontrolleri sağlandı. Velilerine teslim edildi. Çok kontrollü bir süreç ilerledi.”

Özçelik, ayrıca deprem anında sadece kendisinin değil, tüm öğretmenlerin fedakârca davrandığını belirterek şunları ekledi:
“Kameralara yansıyan bir öğretmendim ama arka planda tüm öğretmenlerimiz bu fedakârlığı yaptı. Zaten mesleğimiz çok fedakârlık gerektiren bir meslek grubu, bunun bilincinde olarak bu mesleğe yöneliyoruz. Tüm öğretmenlerimizin yüreğine sağlık diyorum. Bu mesleğin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Çok şanslı hissediyorum.”

Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise, tüm öğretmenlerin öğrencilerini büyük bir sükûnetle tahliye ettiğini belirterek, Şura öğretmeni tebrik etti ve teşekkürlerini iletti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.