Haberler Haber Girişi : 23 Ekim 2023 10:44

TÜRKİYE FİLİSTİN İÇİN AYAKTA...

 TÜRKİYE FİLİSTİN İÇİN AYAKTA...

Yeniden Refah Partisi Durağan İlçe Başkanlığı İsrail’i protesto etmek üzere ‘ÖZGÜR FİLİSTİN’ mitingi düzenledi, Tüm siyasi parti temsilcilerini, STK’ları mitinge davet edildiği mitinge  sadece CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa EKER katıldı.  Vatandaşların ilgi gösterdiği miting belediye meydanında gerçekleşirken  mitinge katılan Yeniden Refah Partisi Sinop il başkanı Aydın DEMİR, Yeniden Refah Partisi Durağan ilçe Başkanı İsmail TEZİÇ, CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa EKER ve Yendiden Refah partisi belediye başkan aday adayı Adem YALÇIN’da bir konuşma yaptı.
    O TOPRAKLARIN 
MUSA’SINI ÇIKAR!    
    Kahrolsun İsral, FİLİSTİN’e özgürlük sloganları adı altında gerçekleştirilen mitingte  İl Başkanı Demir; “Burda toplanma amacaımız zalim İsrail’i protesto etmek amacı ile toplandık. Mazlum Filistinli kardeşlerimizin dularımızla yanında olmak için birlikteyiz. Bir müslüman dünyanın neresinde olursa olsun açlık sefalet zulüm içerisindeyse bizler üzerinde hakkı var” dedi. 
Bunca zulmü göre göre susanların vicdanına,  susupta İsrail zulmüne sessiz kalanalara  vicdan ver diyen Demir “ O toprakların Musa’sı TOPRAKLARIN MUSA’SINI ÇIKAR!nı o topraklardan tekrar çıkar diyerek” dua etti. 

D8 HAYATA GEÇSEYDİ!
Teziç’te konuşmasında;  Erbakan’ın kurduğu D8’den bahsederek “D8’in başı bu gün ayakta olsaydı islam işbirliği örgütü toplanıp şu karar alsaydı; ey ABD, ey Avrupa ben senin petrol kaynaklarını kestim deseydi o kardeşlerimizi ölür müydü? İslam sancağı Türkiye de islamın önderi Türkiye bizden bir şeyler bekliyorlar, biz işte onun için bu mitingleri yapıyoruz.  Bakın batı İsrailller için gelirken onları kurtarmak için mücadele ediyor. onlar göre İsraillinşin can müslümanın ki can değil. Böyle bi dünya olamaz. Böyle bir dünya da barışta olamaz huzurda olamaz” dedi.

TÜRKİYE ÇARESİ VE YETERSİZ!
CHP Durağan ilçe Başkanı Eker’de yaptığı konuşmada, Türk devletinin yıllarca adalet ve huzur için bölgede olduğunu bu gün ise Türkiye’nin çaresiz ve yetersiz kaldığını ifade etti. Eker İsrail’in bir terör devleti olduğunu belirterek; “Türkiyenin derhal yapması gereken  İsrail büyükelçisini sınırdışı etmeli İsraildeki Türk büyükelçisinide derhal geri çağırmalıdır. İsraille olan tüm ticari ve diplomatik ilişkiler askıya alınmalıdır. BM derhal harekete geçmeli bölgeye müdaehele etmelidir. Bu gün İsrail’i yöneten tüm devlet adamları ve komutanlar savaş suçu işledikleri gerekçesi ile yargılanmalıdır” dedi.

herkesin üstünde  bir dava!
     Belediye başkan aday adayı Yalçın’da yaptığı konuşmada; “Filistin davası partiler üstü dernekler üstü bir dava, herkesin üstünde bi,r dava. Ben inanıyorum diyen insanlığın davasıdır. Yıllardır işgal altında bulunan Filistin topraklarında İsrail tarafından eşi benzeri görülmemiş bir zulüm siyaseti uygulanmakta ve bu durum ABD başta olmak üzere batı devletleri tarafından desteklenmektedir.  Durağan halkı olarak bizde bu zulme tepki veriyoruz” dedi.
     Miting; Durağan ilçe Müftüsü Ali Mustafa YILDIRIM’ın duası sonrası  topluluk ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile yürüyüşe geçerek İsrail zulmüne tepkilerini dile getirdiler.

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir