Haberler Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 16:54

ÜMİDİN VE GÜVENİN
SÖNMESİN TÜRK MİLLETİ…

ÜMİDİN VE GÜVENİN<br>SÖNMESİN TÜRK MİLLETİ…

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutluyoruz.

Büyük Önder 26 Ağustos‘ta başlattığı büyük harekat‘ın öncesinde 26 Ağustos 1071 vardır. O nedenle zafer sonrası 1071 rakamlı Çankaya tepesinde otağını kurmuş, Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmiştir. Yeni Türk devletinin simgesi olarak yurtdışına hiç çıkmadan 1071 rakımlı Çankaya Köşkü’nde tüm dünya liderliğini burada ağırlanmıştır.

26 Ağustos 1071 Türk milletinin Anadolu coğrafyasına akın akın geldiği Anadolu kapsamının Türklere açıldığı tarihtir…
26 Ağustos 1922 ise özgürlük ve son vatan Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yapmak için Afyon Kocatepe’den seslenen büyük Önder Atatürk’ün destansı hikayesinin başladğı, Türkiye Cumhuriyeti devletine giden yolun kilometre taşlarının son halkasıdır.

Türk ordusunun yüzyılın lideri olarak tanımlanan büyük Önder Atatürk’le destan yazdığı yedi düvelin destek verdiği işbirlikçi sömürgeci uşaklarının Anadolu’dan denize döküldüğü 30 Ağustos tarihine kadar geçen sürenin adıdır….

Zaferler ayı olan ağustosu ve de 30 Ağustos’u Mustafa Kemal Atatürk; ’’ Mazlum milletimizi tarihin en tehlikeli bir zamanda yeniden ışığa ve necata kavuşturan bu muharebede sizin başkumandanınız olmaktan dolayı bir insan kalbi için mukadder olabilecek en derin saadet ve iftiharı duydum. Dünyanın hiçbir tarafında ve ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rast gelmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zeferin en büyük payı sendedir. Hayatınla, imanınla, itaatinle hiçbir korkunun yıldıramadığı demir gibi pak kalbine düşmanı nihayet alt eden büyük gayretin için minnet ve şükranım söylemeyi nefsime en az bir borç bilirim (1925)’’diyordu.
Türk milletinin büyük zaferleri imza attığı, bağımsızlık yolunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinin atıldığı, bütün dünyanın bir kez devlet ve millet yanında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağının tescilin sağlandığı 30 Ağustos zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümün deyiz…

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, vatan bayrak ve millet yolunda hiçbir fedakarlıkdan kaçmayarak bizlere bıraktıkları Anadolu’yu ve de aynı isimle aynı dilde buluştuğumuz Türk milletinin umut bedelli Türkiye Cumhuriyeti’ni bir ve beraber sonsuza kadar yaşatacağız….
Bu azim ve kararlılıkla Türkiye cumhuriyetine ve devletine gönülden bağlı, Atatürk sevgisi ile donanmış, onun iyiliklerin yaşama Geçirmek için çaba sarf eden günü anlayan, yarın yorumlayan büyük düşünen, Atatürk’ün verdiği demokratik hakları ve demokrasi araç değil yaşam felsefesi olarak gören, kendini Türk hisseden, Türk gibi düşünen, etnikle değil anayasal tanımlamada vücut bulan, devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin kendi Türk diye tanımladığı ve Zaferlerden tarihinden hoşnut ve Mesut olanların 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum….

MUSTAFA EKER