Haberler Haber Girişi : 28 Şubat 2023 19:59

Yayladaki işyerini soydular!

Yayladaki işyerini soydular!

Durağan’ın önemli bir turizm merkezi olan Buzluk yaylası Kalfet bölgesinde yatırım gerçekleştiren girişimci Menderes PİYALOĞLU’na ait Kalfet Konağı adlı işyeri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce soyuldu. Bir çok televizyon programına ev sahipliği yapan Durağan’a gelenlerin ilk uğrak noktalarından biri olan Kalfet Konağı hırsızlık şoku yaşadı.
Hava koşullarının olumsuz olması ve yoğun kar yağışı nedeni ile yaylaya çıkmayan Piyaloğlu’nun yokluğunu fırsat bilen hırsızlar işyerine girerek camları kırdılar işyerinde para edecek malzemelerden alıp kayıplara karıştılar.
Ertesi gün işyerine gelen Piyaloğlu camın kırıldığını ve işyerinin dağıtıldığını gördü. Yaşanan hırsızlık olayı sonrası jandarmaya haber verdi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin geldiği ve gerekli incelemeyi başlattığı hırsızlık olayı ile ilgili araştırma sürüyor.
Piyaloğlu “ilçede yapılmayanı yapmak istedik. Hiç kimsenin cesaret edemediği bir dönemde tek başıma gelerek bu bölgede bir yatırım yaptım. İlçenin tanıtımına katkı sunuyorum. Tur otobüsleri ile gelenlere doğa yürüyüşçülerine mekan sahipliği yapıyorum. kendimce güvenlik önlemleri aldım. Elektrik aboneliği için başvuru yaptım. Ama bölgede yeterli sayıda abone olmadığı için elektrik bağlamadılar. Buna rağmen güneş enerjisi ile ayınlatma ve ihtiyaçlarımı karşıladığım bu mekanda tarihimize tanıklık eden kültürel materyallerle gelenleri cezbeden ruhsatlı bir mekan oluşturduk. Bu hırsızlık girişiminin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Bize zarar verenler aslında ilçenin tanıtımına da büyük darbe vuruyorlar. Yatırımcının can ve mal güvenliğine, turistin de huzura ihtiyacı var. Suçluların kısa sürede yakalanacağını, adalete teslm edileceğine yürekten inanıyorum. Güvenlik güçlerimize ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum” dedi.